Kan jeg tage min hund med ud og fiske?

Er der noget mere afslappende end at bruge en fridag ude på bølgen blå med en fiskestang i hånden? Der er stor glæde i at bruge timevis i naturen i en roligt gyngende båd, men fiskerlivet kan godt blive lidt ensomt. Dog er det ikke den bedste ide at tage sine bedste venner med ud i båden, da for megen snakken og høje grin kan skræmme fiskene væk.

Derfor kunne det være en god ide at tage sin firbenede ven med ud og sejle. Men er hunde egentlig vilde med at fiske? Er det en god ide at have en hund med på båden? Vi har svarene til dig her.

Er hunden og båden et godt match?

Nogle hunde er fløjtende ligeglad med, hvad der foregår, så længe de er i selskab med deres ejer. Andre hunde ryster af skræk, så snart de kommer på gyngende grund. Kend din hunds grænser og respekter dem, hvis båden ikke er et hit.

Det er nok ikke en god ide at tage din fuldvoksne berner denne med ud og fiske, da de store hunderacer nemt kan skabe ravage og tippe båden. De mellemstore hunde, som for eksempel en cocker spaniel har det langt nemmere i en lille fiskebåd. En cocker spaniel er også både aktiv og naturglad, så den vil sikkert nyde en dejlig fisketur. Vær opmærksom på at denne hunderace også er helt tosset med vand, så den kan godt finde på at hoppe i bølgen.

Hunden kan godt komme til at kede sig

Husk også at fisketuren med garanti er mere spændende for dig end for din hund. Hvis du planlægger at være ude og fiske i mange timer, så bør du hellere lade hunden blive hjemme.

Selvom det er hyggeligt at tage på fisketur, så kan hunden godt blive rastløs. Derfor er det en god ide at tage mad, vand og lidt legetøj med ud i båden, som hunden kan underholde sig selv med.

Du skal naturligvis træne hunden til at føle sig godt tilpas i båden, og det kan godt tage noget tid. Selvom I ikke har succes på første fisketur, så vær vedholdende og prøv igen. Det kræver en smule tilvænning at blive søstærk for din hund, men det kan sagtens lykkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *