Sådan laver du lækre æbleskiver til dessert, når du har fået din fisk

Fisk er lækkert og ikke mindst sundt. Det anbefales generelt, at du spiser fisk mindst en gang om ugen. Men indimellem skal der også være plads til det knap så sunde. Har du længe ønsket at lære at lave æbleskiver? Så er du kommet til det helt rette sted. Her får du nemlig tips med på vejen, så du kan lære at lave de perfekte æbleskiver til din dessert.

Drink
En lang historie

Vidste du, at det er meget længe siden, æbleskiven kom til? Ingen kender til den præcise tilkomst, men hvad der vides er, at æbleskiverne i hvert fald fandtes tilbage i middelalderen. Men meget er sket siden. Dengang havde æbleskiverne nemlig en helt anden smag – og ikke mindst facon. For lægger du for alvor mærke til navnet, vil du også hurtigt undre dig over, hvor det stammer fra. I dag har æbleskiver nemlig ikke det fjerneste med æbler at gøre – udover formen. Men det havde det en gang. Her var æbleskiver – underligt nok – skiver af æbler dyppet i dej og efterfølgende stegt på panden.
Hvis du i forvejen er én af dem, der holder meget af at stå i køkkenet og udforske nye retter og kombinere smage, er du sikkert også interesseret i at lære at lave æbleskiver. Selvom æbleskiver og fisk nødvendigvis ikke går hånd i hånd, så kan du sagtens kombinere de to retter til henholdsvis aftensmad og dessert. Står du for eksempel midt i julen, der er hjerternes og fest, så er det en oplagt idé at prøve kræfter med at producere dine egne æbleskiver. Måske er du blevet træt af julemad og ønsker at tilberede en skøn fisk til aftensmaden. Selvom det umiddelbart kan lyde som en sjov kombination, så kan det ende med at blive en udsøgt middag, dine gæster sent glemmer.

Chokolade
Æbleskivernes forvandling

Æbleskiverne er altså gået fra at være skiver af æbler dyppet i dej og stegt på panden til i dag at være almindelige, runde æbleskiver med hvedemel, æg, kærnemælk, natron, salt og sukker. En opskrift, der er ganske enkelt. Dog kræver det, at du finder en æbleskivepande frem, en klat smør og ellers bare kaster dig ud i det, når dejen er rørt sammen. Her er intentionen, at du fylder pandens huller ud med dej og bager dem til kanten er gyldenbryn. Inden længe vil du kunne dufte julen sprede sig i dit hjem. Inviter dine nærmeste over til et dejligt måltid. Måske har du netop fanget den perfekte fisk og lavet den perfekte æbleskivedej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *