Brug fiskeri som terapi

At fiske er en ting som mange mennesker elsker at gøre. Rigtig mange har lykkelige minder vedrørende deres barndom, som handler om fiskeri. De kan huske hvordan deres far eller mor lærte dem at fiske, da de var helt små. For de flestes vedkommende handler det om, at man måske var på sommerferie, og i sommerhuset var der en fiskestang. Den tog man ned til vandet, og måske var man heldig at fange noget. 

Det er der rigtig mange, der har prøvet. Flere og flere stopper dog helt med at fiske, når de bliver ældre. Det er en skam, da der er rigtig mange fordele ved at fiske. Udover det åbenlyse, som handler om, at du selv fanger din mad, så er det også en god ting fordi, at det er afslappende. Nogle terapeuter anbefaler slet og ret mennesker at tage ud og fiske, hvis de skal slappe helt af. 

fiskemand

Med en fiskestang slapper man helt af

Når man løber rundt i naturen eller har sin mountainbike med, så kan det være svært at høre naturen. Man hører mest af alt sin egen puls og ens sko eller cykel der rammer jorden. Helt anderledes er det, hvis man fisker. Her har man nemlig tid til at fordybe sig i naturens stemme. Når man sidder der med fiskelinen i vandet, kan man pludseligt høre forskellige dyr rundt omkring. Jo mere man fokuserer, jo mere kan man høre. Det vil sige, at naturen kan blive helt overvældende, hvis man sidder i lang tid og hører efter. 

Det kan være en skøn måde at komme ned i gear på. Hvis man har en stresset dag på arbejde hver dag, kan det være en god måde at koble af på. Ved at sidde med fiskestangen i vandet så kan man pludseligt nyde naturen på en helt ny måde. 

Det er også en god ide at tage afsted med en god ven. Man kan nyde hinandens selskab, uden man behøver at have lange snakke. For naturen inviterer ikke til, at man snakker alt for meget. I stedet får man lyst til at være stille sammen, og det er også rigtig sundt. 

fiskeri

Sejl ud på søen og fisk

Mange vælger at fiske ved at sidde inde på bredden. De sidder helt stille på en bro eller lignende. Det er en fin måde at fiske på, men man kan dog gøre noget endnu bedre. For ønsker man at få fat på rigtig mange fisk er der ingen tvivl om, at man skal længere ud på søen. Man kan blandt andet finde en flot og oppustelig kajak, som er nem at puste op. 

Den kan man lynhurtigt puste op, hvis man har en god pumpe. Så kan man ellers blot padle ud på søen og nyde livet her. 

Man får et helt andet overblik over søen når man sidder midt på søen og kigger ud. Det er slet og ret med til at gøre, at man kan nyde naturen mere, da man kan se rundt omkring og se hele søbredden, hvilket i sig selv er et smukt syn. Hvis man vil gøre det lidt godt for sig selv, kan man med fordel medbringe en lækker madpakke. Den kan man spise, når man sidder ude på søen og venter på, at der kommer fisk op. Det skal dog ikke være noget der larmer for meget, da det kan forstyrre fiskene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *