Døjer du med stress?: Fiskeri kan øge dit mentale sundhed

Stress er desværre stadig en udbredt lidelse, som mange danskere bærer rundt på hver eneste dag. Det er selvfølgelig helt normalt at føle sig stresset engang imellem, men når man i en lang periode konstant er stresset, så går det altså udover ens mentale sundhed. 

Fiskeri har dog vist sig at være god for den mentale sundhed, da den kan være med til at nedsætte følelsen af stress på flere forskellige måder. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan fiskeri kan øge din mentale sundhed. 

Mindful fiskeri

Fisk er sundt for både krop og sjæl

Undersøgelser har vist, at omega-3 fedt kan være med til at forhindre stress, såvel som at beskytte én imod depression. Da omega-3 fedt specielt er til stede i fede fisk, så kan man altså spise sig til mental velvære, ved at indtage fisk såsom laks, ørred, makrel og sild.

Dyrk mindfulness når du fisker

Selvom der er en velvære i at spise fisk, som man selv har fanget, så er det altså ikke kun igennem indtagelsen af fisk, at man kan nedsætte stressniveauet i kroppen. Fritids-fiskeri kan nemlig være en måde, hvorpå man kan dyrke såkaldt mindfulness. 

Mindfulness går ud på, at man vender blikket indad og udforsker de tanker og følelser, som rumsterer rundt inde i hovedet. På denne måde får man bearbejdet og ryddet ud i nogle af de ting, som stresser én. Dette er oplagt at gøre, når man står ude i naturen og fredeligt venter på, at en fisk bider på krogen. 

 Smil

Behandl syntomerne på stress  

Fisk og fiskeri kan altså være med til at nedsætte stress, men det er vigtigt, at man også griber ind på andre måder, hvis man lider meget af stress. Det kan f.eks. være, at man kommer til at skære tænder pga. stress. På den måde er det ikke kun den mentale sundhed, som lider overlast, men også ens tænder. 

Hvis du skærer tænder pga. stress, så bør du overveje at få dig en bideskinne, inden dine tænder tager skade. Det er nemlig vigtigt at behandle symptomerne på og selve stressen, inden kroppen lider for meget overlast.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *