Start nemt og billigt som lystfisker

Mange har en ide om, at det kun er gamle sure mænd med fuldskæg og pibe, der bruger deres tid som lystfiskere. Det er dog ingenlunde sandt. Tager man til et populært lystfiskerområde vil man tværtimod se et væld af forskellige mennesker med fiskestangen i hænderne. Mænd og kvinder, børn og voksne, unge og gamle. Det virker tilmed som om, at alle er velkomne. De erfarne hjælper de mindre erfarne, og selvom der selvfølgelig er et konkurrenceelement, når man er mange samlet, er der sjældent jalousi på bredden. 

Lystfiskeri

Giv det et skud

Kunne du altså tænke dig at prøve tilværelsen som lystfisker, er der altså rig mulighed for at give den ældgamle hobby et forsøg. Der kan nemlig være rigtig mange gode grunde til, at lystfiskeri kan virke interessant. For nogle er det en hobby, der minder dem om gode stunder med en far eller en bedstefar, for andre er det en god undskyldning for at komme ud i den friske luft, for andre igen er lystfiskeri nærmest meditation. Der er bare noget beroligende ved at se proppen flyde rundt og vide, at man ikke skal andet end at sidde i stilhed.

For langt de fleste er det en blanding af de ovenstående grunde, men selv om du gerne vil prøve lykken som lystfisker af en helt anden årsag, er du nærmest med garanti velkommen, hvor end din stang tager dig hen. Så er det altså bare med at få købt noget udstyr, læst nogle bøger og komme ud i naturen. Som de fleste nok ved, er lystfiskeri en hobby, der kræver ret meget, og ofte også ret dyrt, udstyr. Til at starte med, bør du dog sagtens kunne nøjes med den forholdsvist billige stang, krog og madding, du kan finde i de fleste supermarkeder eller lignende steder. Regn dog ikke med et godt kast eller en imponerende fangst. Til den slags skal du være både erfaren og indehaver af de rigtige udstyr. 

Udnyt Black Friday

Udnyt Black Friday

Føler du dig klar til det lidt mere avancerede og dyrere udstyr behøver du dog ikke give fuld pris. I mange tilfælde vil det kunne findes online i brugt tilstand, men alternativt kan du også udnytte en dag som Black Friday. Black Friday er blevet kendt som dagen, hvor der sælges elektronik, hårde hvidevarer og julegaver, men det er altså også en oplagt dag til at få sig noget billigt fiskegrej, så man kan slappe af og fange fisk. Begge ting kan man i allerhøjeste grad have brug for oven på den hektiske oplevelse, som Black Friday ofte er. Vil du være helt sikker på, hvad du vil have, inden du begiver dig ud på shoppetur, kan det være en god ide at orientere sig på de mange websider og de mange tilbudsmagasiner, der skilter med alle de gode handler, man kan gøre sig. På den måde bliver man heller ikke lokket af andre tilbud eller af den lidt dyrere og lidt bedre kulfiberstang ved siden af. 

I det hele taget er Black Friday altså ikke kun en dag viet til julegaveshopping og løb i shopping centre. Det kan også være en god og billig mulighed for at forkæle sig selv, hvad en det er i form af en ny lækker fiskestang, ny lækker madding eller bare den meditative stilletid, som lystfiskeri ofte medfører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *