Pas på katten, når du tager på en længerevarende fisketur

Hvis du er helt vild med at fiske og tilbringe kvalitetstid ved søen, kan det være, at du har overvejet at tage på en fiskeferie. Du kan leje en hytte ved en sø og nyde naturen, mens du fisker. Måske har du en kat i hjemmet, som ikke kan komme med på fiskeferien. Det er derfor vigtigt, at du huske at dosere maden til katten. Det kan også være vigtigt at få hjælp af naboen, så katten bliver passet bedst muligt, selvom du er på ferie.  

Kat i skål

Den rigtige mængde mad

Selvom du skal på en længerevarende ferie, er det stadig vigtigt, at du dosere maden til din kat korrekt. Det anbefales, at en kat spiser mellem 3 og 5 portioner mad om dagen. Størrelsen af portionerne afhænger af, hvor meget din kat vejer. Hvis din kat er lille, skal den have mindre mad, end hvis din kat var stor. På bagsiden af posen med foderet kan du finde en vejledning for, hvor store portioner din kat skal have. 

Det kan også være forskelligt, hvor meget en kat skal have at spise, afhængig af om din kat er killing eller fuldvoksen. Læs videre hos Canem.dk og bliv klogere på, hvor meget mad du skal dosere til din kat. Det er nemlig vigtigt, at din kat hverken er underernæret eller overvægtig.  

Kat bliver fodret

Få hjælp af naboerne 

Det kan være svært at dosere den helt rigtige mængde mad til katten, når du er på en længerevarende fiskeferie. Mens du sidder i rolige og smukke omgivelser med snøren i vandet, kan det være, at du har nogle venlige naboer, der stadig er hjemme. De fleste naboer stiller sig ofte til rådighed og vil gerne hjælpe med at passe på dit hjem, mens du er på ferie. Når dine naboer rejser på ferie, kan du stille din hjælp til rådighed, så du viser at hjælpen er gengældt. 

Inden du tager på ferie, kan du lave en udførlig plan for doseringen af maden til din kat. Du skal sørge for at have sat naboen godt ind i planen, så de er klar til at passe på katten.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *