Sådan indretter du din have mest tidsbesparelse

Det at være ejer af en have, kan hurtigt være noget der kan sluge en masse tid. Især hvis man gerne vil have at den tager sig ud fra sin bedste side. For når man først har en have gider man jo ikke at det bliver til et stort forvokset krat. Men på den anden side, så kan det også være frustrerende hvis man ikke føler at der er tid til rent faktisk at nyde haven og slappe af, fordi al tiden går med at luge og passe. Her kommer nogle forskellige forslag til hvordan du kan indrette din have på en sådan måde at du får frigjort mest mulig tid.

En plante der spare tid

Har du forskellige bede i din have og ønsker du fortsat at have disse, men er godt træt af al den tid det kræver at fjerne ukrudt, så kunne du overveje at få plantet flotte bunddække i bunden af dine bede. Disse planter vil med tiden brede sig og vokse så tæt at ukrudtet ikke længere har mulighed for at vokse op og se grimt ud. Dermed slipper du for hele tiden at skulle være ovre dine bede for at holde dem nydelige.

 

Uanset om de planter du har i bedene bare står i normal eller surbundsjord, så findes der bunddække der kan leve i begge typer. Du kan sågar også overveje om du vil have bunddække med eller uden blomster. Måske hvis de øvrige planter i et bed ofte står stedsegrønne, kunne det være en god ide med bunddække med blomster eller bær, så disses farve kan skabe lidt liv og udspil til de andre planter.

Fjern nogle bede

En anden mulighed kan være at fjerne de bede man har og i stedet udvide ens græsplæne. På den måde ender man godt nok med at skulle bruge lidt mere tid på at skulle slå græsset, men ofte er dette i forvejen en hurtigere proces end når man skal luge og beskære diverse planter, buske og deslige.

have

En større græsplæne kan have fordele i forhold til solbadning, spil og festteltet, da der så er mere plads man kan boltre sig på og ikke så meget skygge fra større planter.

 

Man kan også vælger at nedlægge et bed og i stedet anlægge en terrasse, på den måde er det blot alger der skal fjernes og lidt mos mellem fliserne fra tid til anden.

Hav dine planter i krukker

Har man for eksempel valgt at anlægge mere terrasse eller græsplæne, men savner nogle planter, så kan man vælge at få sig nogle krukker med både pryds- og nytteplanter. På den måde er hele ens have ikke bare flad, men der står lidt og pynter rundt omkring. Men selve pasningen af planterne vil være noget nemmere når de står i krukker end med store bede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *