Tag din hund med på fisketur

Fisketure er hyggelige stunder man kan have sammen med venner og familie, hvilket også betyder at den gode forening af de to parter kendt som menneskets firbenede bedsteven, bør være en del af det gode minde i naturen. Det er klart at man kan frygte at den ikke kan styre sig af begejstringen fra at se vand, hvis det er en ægte vandhund, eller når den ser fisken spjætte mens du haler den ind, men ligesom hunde trænes særligt til jagt, så handler det blot om at opdrage hunden korrekt til fisketure.

Dog – uanset hvor godt du opdrager din hund – så eksisterer der så mange historier om hunde der er velopdragne og aldrig gør ting, og pludselig gør de det denne ene gang. Her kan man vælge forskellige tilgange til at løse dette problem.

delfin

Ekstra sikkerhed

At tænke på sikkerheden behøver ikke at betyde at mens du sidder ved molen og kigger over vandet, at din trofaste hund skal være bundet til en træstamme flere meter væk. Oftest handler det om at hunden skal være beskæftiget med noget, som der motiverer den til at blive, hvor du vil have den til at være.

Naturligvis kan snoren hjælpe på det, og du kan vælge at binde den til det sted, hvor du sidder, men at bruge en pind eller købe den nogle bamser til hunde kan også hjælpe. Køb en, som hunden kan bruge hhv. som bidedyr og sovedyr (præcist ligesom man ser børn knytte sig til et tøjdyr). Bamsen vil også være smart for at bevare stilheden, så fiskene ikke skræmmes væk.

Bring familien med

Ved at gøre fisketuren til en del af en større familietur; så kan du sagtens få mulighed for at sidde og nyde stilheden i skoven, have hunden til at komme og tjekke op på om alting går som det skal, inden den spæner tilbage og leger med børnene.

Denne tilgang har den fordel at fangsten også vil kunne tilberedes hurtigere i midten af nogle fantastiske omgivelser, enten over bål eller på en engangsgrill sammen med nogle andre ting der er med til at fuldende et hyggeligt familieminde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *